П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський прозоро розкритикував патріарха РПЦ Кіріла за пропаганду війни

    Папа Римський Франциск заявив, що Бог не скеровує релігії до війни. Найбільш ймовірно, що його слова прозвучали як критика патріарха Російської православної церкви Кіріла, який підтримав вторгнення в Україну.

    Про це повідомляє Reuters.

    У другий день свого перебування в Казахстані Франциск виступив на Сьомому Конгресі лідерів світових і традиційних релігій, зустрічі, яка об’єднує християн, юдеїв, мусульман, буддистів, індуїстів та представників інших конфесій: “Бог є мир. Він завжди веде нас шляхом миру, і ніколи – війни”, – сказав Франциск.

    “Тож зобов’яжімося ще більше наполягати на необхідності розв’язувати конфлікти не безрезультатними засобами влади, зброєю та погрозами, а єдиним засобом, благословенним небом і гідним людини: зустріччю, діалогом і терплячими перемовинами”, — сказав він.

    Кіріл мав бути присутнім на зустрічі, але відмовився. Російська православна церква (РПЦ) направила замість нього делегацію на чолі з митрополитом Антонієм, який зустрівся з Папою.

    Нагадаємо, що Папа Римський на початку цього року сказав, що Кіріл не має бути “вівтарем” російського президента Володимира Путіна. Також понтифік сказав на конференції: “Священне ніколи не повинно бути опорою для влади, а влада — опорою для священного!”

    Найсвіжіше

    Популярне