Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Католики Європи 14 вересня молитимуться за Україну

    Відповідаючи на заклик Преосвященного Ґінтараса Ґрушаса, Вільнюського архиєпископа та голови Ради Єпископських Конференцій Європи, у середу, 14 вересня, свято Воздвиження Святого Хресті, в Європі проводитиметься День молитви за мир в Україні.

    Як зазначається у повідомленні секретаріату Ради, окремі єпископати континенту приготували відповідні посібники для проведення молитовної ініціативи. Найпоширенішою формою молитви, яку обрано, є євхаристійна адорація. Пастирі та вірні стоятимуть навколішки перед Найсвятішим Таїнством, випрошуючи в Господа миру для України. Таким чином вони беруть до серця залик Папи Римського Франциска, який просив кожного «бути будівничими миру та молитися за те, щоб у світі поширювалися думки та проекти згоди і примирення», повідомляє Vatican News.

    Європейські єпископи неодноразово єднали свій голос із голосом Папи Римського, закликаючи, аби замовкла зброя, покладено край війні та докладалися зусилля на користь миру. Вони зверталися із закликами до глав держав і до міжнародної спільноти зробити все, що в їхніх силах, аби покласти край триваючій війні, яка нищить життя та завдає невимовні страждання. Також і цьогорічна великопосна молитовна ініціатива, в рамках якої кожен єпископат у визначений день служив Євхаристійне богослужіння, була присвячена молитві за постраждалих від війни в Україні та за мир.

    Слід зазначити, що Конференція римо-католицьких єпископів України проголосила 2022 рік в Україні Роком Святого Хреста, закриття якого відбудеться саме 14 вересня. З цієї нагоди, в європейський День молитви за Україну, єпископат РКЦ в Україні збереться в санктуарії Страстей Господніх, що у Шаргороді на Вінниччині, де відслужить урочисту Святу Месу, яка буде випереджена двогодинною Євхаристійною адорацією.

    Найсвіжіше

    Популярне