Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    В Единбурзі почалася церемонія прощання з Єлизаветою II

    В Единбурзі, столиці Шотландії, почалася церемонія прощання з королевою Єлизаветою II.

    Як пише “Європейська правда”, про це повідомляє BBC.

    Близько 16 години за Києвом через центр Единбурга рушила процесія з труною королеви – з замку Голірудхауз до Единбурзького собору. Труну супроводжують усі діти Єлизавети II.

     

    PA Media Getty Images

    У соборі відбудеться вечірня, що триватиме близько години. О 17 годині за британським часом (близько 19:00 за Києвом) всередину почнуть впускати звичайних британців, які хочуть віддати шану королеві.

    Тисячі людей завчасно перед початком процесії зібралися на вулицях та займають чергу на вхід до собору.

     

    BBC

    Фото- та відеозйомка подій на мобільні телефони заборонена, людей також попросили на власний розсуд брати з собою їжу та воду, оскільки очікувати можливо доведеться протягом кількох годин.

     

    Getty Images

    Труна з тілом Єлизавети II залишатиметься в Единбурзькому соборі рівно добу, після чого її відвезуть до аеропорту Единбурга і звідти – до Лондона, де її знову зустрінуть король Чарльз III із дружиною. У Лондоні труну відвезуть спершу до Букінгемського палацу, далі – до Вестмінстерської зали, де вона залишатиметься наступних чотири дні.

    Як повідомлялося, на похорон Єлизавети II, що відбудеться 19 вересня, лідерів країн привезуть автобусами, авто та вертольоти заборонили.

    Найсвіжіше

    Популярне