П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «Україна не просто вміє протистояти, — Україна перемагає несправедливого ворога», — Глава УГКЦ

    На тлі подій, які відбуваються на фронті, надходять дуже тривожні звістки з окупованих територій. Ворог наче скаженіє від власного безсилля і посилює терор місцевого населення. Прикривається, як щитом, мирними людьми. Про це сказав Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 198-й день війни.

     

    «Як живий щит, використовують навіть Запорізьку атомну електростанцію», — додав Глава Церкви.

    Предстоятель висловив жаль з приводу того, що є приклади виловлювання чоловіків на вулицях із їх подальшою примусовою мобілізацією. Такі випадки є, зокрема, на Харківщині.

    «Тому так важливо сьогодні, — наголосив Блаженніший Святослав, — у контексті цієї драми війни, прислухатися до п’ятої заповіді „Суспільного дороговказу віруючого“, яка каже: „Дякую Богові за дар життя, оберігаю людське життя від зачаття до природної смерті, допомагаю хворим, беззахисним і безправним“».

    Блаженніший Святослав відзначив, що, дякувати Богу, наше військо протистоїть нападам російського війська.

    «Учора ми отримали повідомлення про контрнаступ українських військ на Харківщині та на Херсонщині. Президент оголосив, що від 1 вересня наше військо звільнило від ворога понад тисячу квадратних кілометрів української землі. Ми знову дякуємо цього ранку Господу Богу і Збройним силам України за те, що ми живі і що Україна не просто вміє протистояти ворогові, а перемагає його».

    Найсвіжіше

    Популярне