П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Сайт «СПЖ», який лобіює УПЦ МП, публікує брехню РПЦ про обстріл монастиря ЗСУ

    Сайт «Союз православних журналістів», який лобіює інтереси УПЦ МП, публікує брехливий пропагандистський матеріал із сайту Московського патріархату про обстріл монастиря УПЦ МП у селі Микільське Волноваського району.

    Видання «СПЖ», щоправда, не наважилось повторити брехню, яку написали на сайті РПЦ, що монастир нібито обстріляли ЗСУ. Втім лобісти УПЦ МП із «СПЖ» взагалі не вказують хто стріляв по монастирю і не спростовують пропаганду московського патріархату. Таке мовчання «СПЖ» може свідчити про страх редакції бути ліквідованим за антиукраїнську позицію під час війни, адже ЗСУ ніколи не стріляє по цивільному населенню, як це роблять рашисти. Проте мовчанка теж свідчить про багато що.

    За даними сайту Моспатріархату, монастир був обстріляний двічі, вранці та ввечері. Поранення отримав трудівник, якому уламком відірвало кисть руки. Один із снарядів знищив генератор.

    Також на сайті РПЦ зазначили, що «російська гуманітарна місія передала монастирю генератор та продукти, гуманітарна група “Бойового братства” також передала медикаменти», а насельники та насельниці монастиря подякували за допомогу рашистам та заявили, що не залишать обитель.

    Що цікаво, у публікації «СПЖ» ж не вказують, що монахи УПЦ МП подякували окупантам із «Бойового братства» за допомогу.

    Наразі, за даними РПЦ, в обителі УПЦ МП без світла та води перебувають 78 осіб.

    Такі публікації не випадковість. УПЦ МП і РПЦ досі разом в тандемі працює проти ПЦУ і проти інтересів Української держави. Попри відкритий колабораціонізм десятків священників УПЦ МП, ця організація поширює російську пропаганду через ручні сайти на кшталт «СПЖ». З іншого боку РПЦ поширює брехню про «захоплення храмів» УПЦ МП вірянами ПЦУ. Першоджерелом цієї брехні є вищезгаданий проросійський сайт «Союзу православних журналістів». Тобто одне одному допомагають розколювати Україну в час війни і варяться в своїй же брехні.

    Джерело: Духовний Фронт України.

    Найсвіжіше

    Популярне