Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Королева Єлизавета II померла у віці 96 років

    Королева Єлизавета ІІ, найдовше правлячий монарх в історії Великої Британії, померла у віці 96 років.

    Про це повідомляє The Guardian, а також сайт Букінгемського палацу.

    73-річний принц Чарльз, спадкоємець престолу з трирічного віку, відтепер є королем, і буде офіційно проголошений таким у Сент-Джеймсському палаці в Лондоні, як тільки це стане практично можливим.

    У заяві Букінгемського палацу йдеться: “Королева мирно померла в Балморалі сьогодні вдень. Король і Королева-консорт залишаться в Балморалі сьогодні ввечері і повернуться до Лондона завтра”.

    У зв’язку з оголошенням офіційної жалоби у Великій Британії було приспущено прапори на визначних пам’ятках країни.

    Будучи королевою Великої Британії і 14 інших королівств, а також главою Співдружності 54-х країн, Єлизавета ІІ була найбільш впізнаваною главою держави у світі протягом свого надзвичайно тривалого правління.

    Зійшовши на трон у віці 25 років, вона успішно провела монархію через десятиліття бурхливих змін, а її особиста популярність слугувала своєрідним баластом у найскладніші для інституції часи.

    Герцог Единбурзький був поруч з нею протягом більшої частини цього часу, залишаючись її “силою і опорою” під час шлюбу, який витримав багато випробувань через унікальне становище.

    Попри сімейне життя, прожите під часто складним поглядом громадськості, Єлизавета II залишалася спокійною і непохитною фігурою, переживши розлучення трьох своїх дітей і кризу, викликану загибеллю Діани, принцеси Уельської, в автокатастрофі в Парижі в 1997 році.

    Найсвіжіше

    Популярне