Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У селі на Рівненщині продовжується протистояння за храм

    У Хорові Острозької громади представники ПЦУ вимагають від настоятеля Петро- Павлівської парафії УПЦ МП покинути церковний дім та віддати ключі від храму, що вже три місяці стоїть зачинений.

    Минулої неділі новостворена громада ПЦУ села Хорів принесла на територію Петро- Павлівської церкви, де перед зачиненими дверима храму третій місяць молиться релігійна громада УПЦ витяг з протоколу проведених ними зборів. У протоколі зазначено 11 пунктів, згідно з якими, релігійна громада УПЦ має віддати усе майно і храм їм, передають “Рівненські новини”.

    Додамо, що 27 травня цього року розпорядженням голови ОДА було змінено конфесійну підлеглість громади.

    У витязі, наданому представниками ПЦУ, є пункт, згідно з яким настоятель церкви протоєрей Яків Деркач має виселитися із церковної хатини до 8 вересня.

    У травні цього року Петро-Павлівська парафіяс. Хорів Острозької ОТГ Рівненської області вийшла з московського патріархату та приєдналася до єдиної помісної Православної Церкви України.

    В УПЦ МП заявили, що будуть судитись у Господарському суді Києва зі своїми колишніми вірянами, які проголосували за перехід до ПЦУ і перереєстрували громаду Петропавлівську релігійну громаду в селі Хорів Острозького району Рівненської області в ПЦУ.

    У липні у селі Хорів Острозької ОТГ між вірянами УПЦ МП та ПЦУ виник конфлікт після приєднання громади до ПЦУ. Як завжди, меншість вірян УПЦ МП не приймають рішення  більшості, про приєднання парафії до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне