Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    В Умань вже приїхали понад тисячу прочан на святкування Рош га-Шана

    “На наш погляд, безпека сьогодні понад усе. Тому говорити, що заклик утриматися від відвідування Умані щодо вірян є суворим заходом, не варто”, – сказав голова Черкаської ОВ Ігор Табурець.

    Про це повідомляє “Укрінформ”.

    За словами керівника Черкащини, місцева влада заздалегідь попереджала вірян про небезпеку перебування в Україні через російську військову агресію і просила не приїжджати на святкування Рош-га-Шана.

    “Вони запевняли, що в них, в Ізраїлі, фактично постійна війна, і вони до цього звикли. Проаналізувавши зараз усі плюси та мінуси того, що віряни все-таки їхатимуть, ми зрозуміли, що треба зробити акцент саме на утриманні від поїздки, не акцентувати увагу, що ми категорично проти”, – сказав Табурець.

    Він пояснив, що прохання утриматися від поїздки до Умані зумовлене високою ймовірністю ракетних ударів, і нагадав, що Умань на початку війни сильно постраждала від ракетних обстрілів.

    “Буде запроваджено додаткові обмеження з точки зору дотримання комендантської години. Тобто ми здійснюватимемо облік щодо кожної людини, заборонятимемо пересування містом і автомобільним транспортом, і пішки. На деяких вулицях буде виставлено додаткові блокпости”, – сказав голова ОВА.

    Він розповів, що вже проводяться у постійному режимі контррозвідувальні та антитерористичні заходи. Також, як зазначив голова ОВА, буде заборонено масову торгівлю та скупчення людей.

    За його словами, зраз у нас уже понад 1 100 людей прибули й там проживають. “Активного прибуття очікуємо, починаючи з 18-19 вересня”, – зазначив Табурець.

    У довоєнні роки до Черкащини приїздили на святкування Рош га-Шана від 30 до 40 тисяч прочан-хасидів.

    Найсвіжіше

    Популярне