Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У росії серйозні проблеми з людським ресурсом. Почали вербувати зеків

    У російської федерації серйозні проблеми з людським ресурсом. Через це окупанти допускають чоловіків 50+ в свої “елітні” підрозділи. А сам прігожин їздить і вербує “зеків” в тюрмах.

    Про це повідомляє військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”  Олександр Коваленко, передає 24 канал.

    Коваленко зазначає, що на сьогодні ПВК вагнера – не якась там еліта. Це вже навіть не другосортні, а третьосортні підрозділи. Звісно, це не зменшує загрозу насамперед для цивільного населення. Адже, якщо в підрозділі є зеки, то загроза для цивільних зростає в рази, – зазначив Коваленко.

    За його словами, хоч окупанти намагалися ще з травня набрати в 3-й армійський корпус понад 15,5 тисяч солдатів, але вдалося заманити лише дещо більше 12 тисяч окупантів. 

    Як використовуватимуть?

    Використати частини з 3 армійського корпусу можуть по-різному. З одного боку, вони можуть доєднатися до наявних російських підрозділів, які потребують ротації, для оборонних можливостей. Якщо це станеться, то цілком можливо, що деякі частини взагалі будуть знищені.

    Ще один варіант – взаємообмін. Частини з 3 армійського корпусу окупантів можуть піти на фронт, а інші підрозділи поїдуть на відновлення боєздатності.

    За оцінками Головного управління розвідки, зараз на окупованих територіях України перебуває від 4,5 до 5 тисяч окупантів з ПВК “вагнера”. Що цікаво, за 6 місяців повномасштабної війни це угруповання суттєво ослабилося.

    Коваленко нагадує, що до вторгнення це угруповання мало достатньо жорсткий відбір: ніякого кримінального минулого; вік – до 40 років; важливий реальний бойовий досвід, а не просто строкова служба. Так само туди могли потрапити окупанти з великою кількістю пройдених контрактів в російській армії. Теперішні вимоги: допускають чоловіків 50+; можна просто досвід строкової служби.

    Найсвіжіше

    Популярне