П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У протистоянні лукавому ми не самі, а маємо Звитяжну й Обрану Воєводу – Пресвяту Богородицю

    Не смертю, не упокоєнням, а блаженним Успінням називаємо ми завершення земного шляху Пресвятої Богородиці. Бо як особливим було життя та покликання Діви Марії, так особливим став і Її перехід у вічність.

    Про це йдеться у вітанні предстоятеля Правослваної Церкви України митрополита Київського та всієї України Епіфанія з нагоди свята Успіння Пресвятої Богородиці.

    Вона заснула блаженним вічним сном, не відчуваючи смертних мук і болю. Її тіло разом з душею було взяте Господом до Царства Небесного. Так Пречиста Діва Марія першою з людей сподобилась слави небесної після Успіння. Вона удостоїлась стати Царицею Небесною, Заступницею усього людства, Матір’ю для кожного, хто з вірою звертається до Неї.

    Сьогодні ми святкуємо Її святе Успіння. Тож, дорогі брати і сестри, в це велике свято ми будемо радіти. Найперше, за Неї, бо Вона вже у вічності разом зі Своїм Сином. А також радіймо, що і для нас шлях до блаженної вічності з Богом є відкритим. Радіймо й тому, що в духовній боротьбі, у протистоянні лукавому та його слугам ми не самі, а маємо Звитяжну й Обрану Воєводу – Пресвяту Богородицю, Яка з великою силою йде перед нами в бій проти зла, зміцнюючи та надихаючи нас.

    Тож з щирого серця будемо до Неї промовляти: «Під Твою Милість прибігаємо, Богородице Діво, молитов наших в час журби не відкинь, але від бід визволи нас, Єдина Чиста і Благословенна». Пресвята Богородице, допомагай нам! Пресвята Богородице, спаси нас!

    Найсвіжіше

    Популярне