Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній звершив літургію у Свято-Феодосіївському монастирі

    У день свята перенесення мощей преподобного Феодосія Печерського, 27 серпня 2022 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію у Свято-Феодосіївському ставропігійному чоловічому монастирі міста Києва.

    Про це пише пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)

    Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Бориспільський Антоній, намісник монастиря архімандрит Макарій, братія обителі та запрошене духовенство.

    За Божественною літургією насельник монастиря ігумен Кипріан за ревне служіння Церкві був удостоєний чергової богослужбової нагороди – права носіння хреста з прикрасами.

    Блаженнійший Митрополит Епіфаній під час Богослужіння возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці. Також лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

    Після урочистої відправи відбувся святковий Хресний хід навколо храму.

    Митрополит Епіфаній, звертаючись до братії монастиря та вірян, привітав з храмовим святом та виголосив Першосвятительське слово.

    “Ми маємо своїх, українських, небесних заступників, які підносять свої молитви перед Престолом Божим. Вони чують наші молитви і прохання і нині, в час випробувань війною, коли ворог, жорстокий агресор, намагається нас поневолити і знищити як окремий народ. Але ми засвідчили, що є духовно сильними і будемо боротися до кінця. Будемо відстоювати те, що дав нам Бог – великий дар свободи і незалежності, прекрасну і родючу землю, нашу Батьківщину, нашу спільну домівку. Тому ми покликані це захищати”, – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

    Блаженнійший владика також побажав сил і наснагу далі трудитися та робити все від нас залежне, щоби наблизити нашу спільну перемогу.

    “Ми всі прагнемо, щоби в Україні запанував справедливий мир. Але справедливий мир запанує після нашої перемоги. А перемога неодмінно буде на нашому боці!”, – підсумував Предстоятель.

    Також Митрополит Епіфаній відзначив захисників Батьківщини медаллями «За жертовність і любов до України», а меценатів та благодійників монастиря – високими церковними нагородами.

    На завершення святкування намісник монастиря ігумен Макарій від імені братії та громади висловив вдячність Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію за візит та духовну опіку й підніс просфору та букет квітів.

    Найсвіжіше

    Популярне