Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Московський патріарх назвав націоналізм «раковою пухлиною», а росіян «рятівниками»

    У Росії бояться, що інші народи почнуть відчувати власну гідність і свободу. Нещодавно патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) назвав націоналізм небезпечним. Гундяєв каже, що націоналізм може привести до краху суспільства, якщо відмовитись від «історичної пам’яті».

    «Хвороба націоналізму може вразити будь-який народ, особливо якщо його духовний імунітет ослаблений гордовитою самозвеличливістю, відмовою від історичної пам’яті та ідеалів добросусідства, миролюбності та взаємної поваги. Але як же важливо не допустити розростання цієї ракової пухлини, яка неминуче принесе загибель всьому здоров’ю! важливо не дозволити почуттям ненависті, гордості та жорстокості оселитися і в наших серцях!» – йдеться у зверненні Кіріла до учасників конгресу у рамках військово-технічного форуму росії «Армія-2022», повідомляє сайт РПЦ, передає Духовний Фронт України.

    Фактично очільник РПЦ описав росію, от тільки він про це не згадав. Саме рф попираючи принципи добросусідства і миролюбства в 2014 анексувала Український Крим, а у 2022 розпочала повномасштабний наступ. Це все підживлювалось культом “поб’єди” тобто, як сказав моспатріарх “гордовитою самозвеличливістю”.

    Заперечуючи націоналізм, Кіріл, однак говорив за «всесвітню чуйність і вселюдяність» російського духу. За словами Гундяєва, росіяни це не вбивці і гвалтівники, а захисники «моральних цінностей» та «історичної правди». І взагалі патріарх російської Церкви переконує, що рашисти «захищають страждаючих».

    «Обстоюючи історичну правду і захищаючи страждаючих братів по крові і духу, наш народ виконує важку і дуже відповідальну місію: повертає світові цінності, від яких він у безумстві своєму намагається відмовитися. Ці непорушні цінності – вірність Богу і традиційним моральним принципам, прихильність до ідеалів братства і любові, милосердя та душевної шляхетності», – зазначив московський патріарх.

    Він також натякнув, що без РПЦ, росія не зможе далі вершити свої злодіяння, тобто «доленосну місію», бо московська патріархія виконує консолідуючу роль в росії. В кінці Гундяєв побажав росії миру.

    Схоже що в росії дуже бояться націоналізму. Адже коли кожен народ усвідомлюватиме, що його притісняють росіяни, то багатонаціональна російська імперія (федерація) може розпастись.

    Найсвіжіше

    Популярне