Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У церкві в Хмельницькій області на іконі зображені радянські диктатори у пеклі

    Радянські тоталітарні діячі, що потрапляють в пекло, зображені на іконі Хрещення Київської Русі в Свято-Троїцькій церкві в Сатанові. Настоятель храму, отець Володимир Наглій розповів Суспільному – церква на території Свято-Троїцького монастиря була збудована приблизно в XVI-XVII столітті. За радянських часів храм занепав, приміщення використовували для потреб місцевого колгоспу. В 1985 році будівлю віддали релігійній громаді Сатанова.

    За його словами, у 90-х роках храм розписують. Так тут з’являється ікона Хрещення Київської Русі, частина якої – зображення Страшного Суду і грішників, які потрапляють в пекло.

    Радянських політичних діячів в пеклі вирішили зобразити, бо в XX столітті вони були гонителями християнства, каже настоятель церкви

    “Хотіли цим зобразити, що були часи Леніна, Сталіна. Які прийшли під зіркою. Сказали: “Нам хреста не треба, хрест нічого не означає””, – говорить отець.

    Сам монастир наразі належить до Української православної церкви, яка до недавніх пір була структурою Московського патріархату.

    На запитання, чи буде в майбутньому тут зображений президент Росії Володимир Путін, що віддав наказ про проведення так званої “спецоперації” на території України, настоятель храму відповідає: “Я думаю, що його місце там же. Не знаю, чи тут, але його місце точно в пеклі і горить він вогнем синього полум’я вічно. Вони повинні це знати, бачити й розуміти, що їх не врятує ні будівництво храмів в себе в країні”, – каже отець Володимир Наглій.

    Найсвіжіше

    Популярне