Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ: Нехай наш рідний синьо-жовтий стяг стане символом перемоги над брехнею “русского міра”

    День Державного прапора України відзначається 23 серпня. Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній привітав з цим святом українців, наголосивши: “Небесна блакить мирного неба і золото щедрих українських нив – для нас це не просто кольори Державного Прапора. Це для нас національні символи, ознаки нашої ідентичності, нашої глибокої історії, наше знамено перемоги, волі, незалежності”.

    Про це йдеться у дописі Митрополита у Фейсбук.

    “Ці кольори відлунюють в українських серцях одразу, де б ми їх не зустріли у світі. І щоразу щось рідне й глибоке відгукується в нашій душі, огортає теплом і гордістю за те, що синій і жовтий означає – Україна.

    І не лише ми це знаємо: тепер наші національні кольори знає весь світ. Вже ніхто ніколи не сплутає Україну з росією. Агресор хотів нас знищити, стерти нашу ідентичність – натомість нині про нас говорять звідусіль, і в багатьох країнах світу поруч з різними національними прапорами майорять і синьо-жовті українські стяги – на знак солідарності та підтримки, визнання і допомоги.

    Тож нехай наш рідний синьо-жовтий стяг, що втілює колір небесної чистоти та сяйво слави Божої, стане справжнім символом перемоги над брехнею «русского міра», агресією, імперією зла і тиранією рабства. Вірю, що з благословенням і допомогою Божою ми обов’язково переможемо. Закликаю на мужній український народ та його військо Господнє благословення!” – написав Митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне