П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній про росію – це держава-імперія зла

    21 серпня у Міжнародний день пам’яті та поминання жертв тероризму, митрополит Епіфаній назвав росію – державою-імперією зла.

    «…з особливим болем у серці підношу молитви за жертв російського державного тероризму, за наших полеглих захисників, новітніх героїв, закатованих мирних українських жителів, у яких забрала життя держава-агресор, держава-терорист, держава-імперія зла. Вічна їм пам’ять!», – пише митрополит Епіфаній у Фейсбуці.

    Він підкреслив, що все, що чинить росія на території України, є спланованим, жорстоким і кривавим терором, свідомим залякуванням і винищенням мирного населення. Ба більше, росія провадить масштабну державну політику терору, шантажуючи та залякуючи не лише український народ, а й інші народи Європи та цілий світ, впевнений архієрей.

    Предстоятель ПЦУ нагадує, що російська держава через агресію вже 8 років та майже шість місяців не припиняє чинити тяжкі воєнні злочини та злочини проти людяності.

    «Відтак ця країна стала уособленням насильства, варварства, душогубства у ХХІ столітті. Цивільне населення України систематично стає жертвами викрадень, тортур, насилля, ґвалтувань, примусових переселень. За ці півроку росія застосувала на нашій території майже всі види озброєнь. Вона щодня й щоночі тероризує наш народ ракетними і бомбовими ударами, артилерією та іншими атаками, спрямованими на цивільних. Наш народ – в заручниках у цієї держави-терориста, але мужньо протистоїть їй, і тому, з Божою допомогою, подолає її», – йдеться в дописі митрополита Київського.

    На останок митрополит Епіфаній попросив у Господа та всіх святих допомоги для українського народу, захисту, оборони.

    «Молюся за спокій душ невинно загиблих. До цієї молитви закликаю і всіх людей доброї волі», – підсумував предстоятель ПЦУ.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній розповів, що Господь з усього, що ми просимо, подає лише потрібне нам. Також предстоятель ПЦУ надіслав листа Вселенському патріарху щодо позбавлення очільника РПЦ Кіріла патріаршого престолу.

    Найсвіжіше

    Популярне