Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Просто неба під храмом. На Київщині в монастирі свт. Нектарія відзначили престольне свято

    На Київщині в монастирі свт. Нектарія відзначили престольне свято Спасо-Преображенської церкви, повідомляє Переяславсько-Вишневська єпархія.

    Церква на честь Преображення Господнього – теплий храм чоловічого монастиря в ім’я святителя Нектарія Егінського у Хуторі Ясному. Її збудували в 2014-2015 роках за ініціативи митрополита Переяславського і Вишневського Олександра в пам’ять про Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана; +2014).

    Возможно, это изображение 10 человек, люди стоят и на открытом воздухеВозможно, это изображение 7 человек и люди стоят

    Возможно, это изображение 6 человек, борода и люди стоят20 серпня, на другий день свята Преображення Господнього, у монастирі відзначили престольне свято теплого храму. Богослужіння було відправлено просто неба поряд із храмом. Божественну літургію очолив постійний член Священного Синоду ПЦУ митрополит Вінницький і Барський Симеон у співслужінні митрополита Переяславського і Вишневського Олександра та Екзарха Вселенського Патріарха в Україні єпископа Команського Михаїла, братії монастиря, духівництва Переяславсько-Вишневської єпархії та гостей у священному сані.
    За богослужінням пролунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

    Після Літургії було освячення плодів нового врожаю.

    Возможно, это изображение 8 человек и люди стоят

    На завершення митрополит Симеон та єпископ Михаїл привітали братію та прочан з престольним святом. На молитовну згадку про спільне богослужіння митрополит Олександр подарував владикам образи святителя Іоана Золотуста з частками мощів.

    Возможно, это изображение 6 человек, люди стоят и на открытом воздухе

    Нагадаємо, що в цей день два роки тому Блаженніший Митрополит Епіфаній освятив монастирську церкву в ім’я святителя Нектарія.

    Найсвіжіше

    Популярне