Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    ЗСУ знищили дві ескадрильї новітніх винищувачів Су-35 окупантів

    російська федерація втратила в Україні дві ескадрильї новітніх винищувачів Су-35, це близько 24 літаків, а тепер припускає повернення у стрій старих бомбардувальників Су-24М. Про це сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ, бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

    “За останній тиждень сили ППО України знищили 27 повітряних цілей. У зв’язку зі значними втратами авіаційної техніки, окупанти розглядають варіант залучення застарілих бомбардувальників – Су-24М, що протягом 2005-2018 років були виведені з бойового складу агресора”, — зазначив він.

    За даними Генштабу, росія поставляла Китаю літаки Су-35. Із 24 одиниць, справними були лише 9, що говорить про низьку ефективність та ненадійність цієї техніки. Найбільша кількість відмов про експлуатацію цих літаків приходилась на бортові системи.

    «Літаки Су-35 також показали низький рівень живучості. За час повномасштабної агресії, окупанти втратили дві ескадрильї таких літаків, це близько 24 одиниць», – заявив Громов.

    Нагадаємо, з’явились супутникові знімки знищених російських літаків у Криму. Також €110 мільйонів на зброю, оснащення та навчання ЗСУ виділить Данія.

    Найсвіжіше

    Популярне