П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Києві попрощалися з загиблим військовим і поетом Глібом Бабічем

    У Києві у Михайлівському Золотоверхому соборі відбулася церемонія прощання з загиблим військовим і поетом Глібом Бабічем. Він загинув 28 липня у бою проти збройних сил Росії.

    Попрощатися з Глібом Бабічем прийшли десятки людей: рідні, друзі, побратими,  повідомляє Суспільне.

    У Києві попрощалися з загиблим Глібом Бабічем

    Після відспівування у Михайлівському Золотоверхому соборі, віддати шану Глібу Бабічу могли всі охочі на Михайлівській площі.

    Донька загиблого поетеса Дарка Бабіч зачитала вірша у пам’ять про батька. Вона також пригадала, як в дитинстві підказувала батькові слова його ж віршів, які той часто забував.

    У Києві попрощалися з загиблим Глібом Бабічем
    Донька загиблого на війні Гліба Бабича поетеса Дарка Бабіч на церемонії прощання з батьком на Михайлівській площі. Фото: Анна Хорошун / Суспільне
    “Коли я була маленька, мені доводилось йому завжди підказувати. Я сиділа поруч з гітарою і підказувала йому його власні слова. Але у нас був класний тандем. Ми маємо перемогти і це буде найкращою шаною для мого батька”, — сказала Дарка Бабіч.
    У Києві попрощалися з загиблим Глібом Бабічем

    “Ми розуміємо, що Гліб не помер, Гліб в кожному з нас. Це той приклад людини, яка пожертвувала собою заради нас усіх. Він достатньо вже зробив, він міг зайняти місце у штабі. Але він знаходився зі мною в полях до останнього. Спав в машинах і виносив всі труднощі. Гліб для мене став прикладом тієї людини, яка зробила свій вибір, надихнула мене”, — розповів побратим Гліба Бабіча Дмитро.

    У Києві попрощалися з загиблим Глібом Бабічем

    Прийшов на церемонію прощання і військовослужбовець Михайло Процаков. Він розповів, що не був близько знайомий з Глібом Бабичем, зустрічалися і спілкувалися на творчих вечорах.

    “Для мене Гліб, не знаю як сказати, ми втрачаємо найкращих. І це один з них. І цей талант, який ми втратили, втратили в тому сенсі, що більше віршів не буде, більше пісень не буде. Залишаться ті, що він зробив. Це дуже боляче, це дуже велика втрата. І я вважаю, що це все збільшує ціну, вартість нашої майбутньої перемоги. Вона повинна обов’язково бути”, — сказав Михайло Процаков.

    Найсвіжіше

    Популярне