Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    РосЗМІ, що переїхали до Латвії, створюють ризики для інформпростору країни

    Служба державної безпеки Латвії доповіла керівництву країни, що існують ризики через масовий переїзд до країни журналістів російських ЗМІ.

    “Служба держбезпеки постійно оцінює ризики, які випливають із цілеспрямованих та систематичних спроб Росії вплинути на інформаційний простір та роботу ЗМІ. Службу держбезпеки поінформовано про початок роботи російських незалежних ЗМІ у Латвії. Можемо відзначити, що у зв’язку з цим служба ідентифікувала ризики і для латвійського інформаційного простору, і ризики розвідувальної діяльності, пов’язані з тим, що робота в ЗМІ завжди знаходилася у сфері інтересів спецслужб РФ. Про все це служба безпеки поінформувала найвищих посадових осіб держави”, – йдеться у заяві служби держбезпеки.

    Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну до Латвії емігрувало понад 200 російських журналістів і перемістилося 23 редакції, повідомляє “Еспресо”.

    До прикладу, там розміщено частину колективу телеканалу “Дождь”, “Новая газєта.Європа”, працює “Мєдуза”, а також зареєстроване видання The Insider.

    Найсвіжіше

    Популярне