Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Експрезидент Росії узявся змінювати історію

    Чимало сміху викликав черговий історичний фейк «імені експрезидента РФ Мєдвєдєва», чиє скандальне «одкровення» у «вконтакте» щодо відновлення СССР багатьом «зробило ранок» 2 серпня, повідомляє Центр стратегічних комунікацій SPRAVDI.

    Пост досить довгий. Ось його основні тези:

    — «…усі народи, що населяють колись великий і могутній радянський союз, знову житимуть разом у дружбі та взаєморозумінні;

    — «…після звільнення Києва та всіх територій Малоросії… Русь знову стане єдиною, могутньою і непереможною, як і тисячу років тому за часів Давньоруської держави»;

    — «…після цього, під єдиною рукою москви, на чолі зі слов’янським народом, ми підемо в похід для відновлення кордонів нашої батьківщини, які, як відомо, ніде не закінчуються»;

    — «Грузія була створена в нинішніх кордонах лише у рамках російської імперії»;

    — «Казахстан — штучна держава, це колишні російські території… У нинішньому столітті влада Казахстану почала реалізовувати ініціативи щодо переселення всередині республіки різних етнічних груп, яке можна кваліфікувати як геноцид росіян».

    У Мєдвєдєва негайно «заявили», що буцімто сторінку зламали. Тоді питання до керівництва головної соцмережі Росії, де кожен чиновник, до речі, повинен мати обліковий запис. Якщо самого Мєдвєдєва не вберегли, то що казати про інших? Багато хто припускає, що це був такий собі тролінг від нинішнього «куратора Донбасу» пана Кірієнка, чий син у керівництві «Вконтактє».

    НАСПРАВДІ ми живемо у дивовижний час, коли фейк може бути більшою правдою, ніж сама правда. Відомий український публіцист Денис Казанський з цього приводу пише, що зміст посту (нехай і видаленого) зовсім не відрізнявся від тієї нацистської дичини, яку Мєдвєдєв писав до цього.

    — Опус продовжують обговорювати так, начебто це був реальний пост. Адже абсолютно всі — і прихильники, і вороги — розуміють, що саме так російська влада насправді й думає. Навіть якщо медведєв і не писав цей пост — написане все одно нічим не відрізняється від того, що регулярно заявляють різні російські депутати та чиновники. Хай там як, а в одному фейковому пості (якщо він дійсно фейковий) виявилося більше правди, ніж в усіх офіційних заявах російських чиновників, зроблених у попередні роки, — написав Денис Казанський.

    Тому експрезиденту можна вже і не соромитись за свої «одкровення». Санкції все одно будуть тільки посилюватися, і ніяка нова глобальна війна вже нічого не спише.

    Найсвіжіше

    Популярне