Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На фасаді “Дому Москви” у Вільнюсі з’явилася фреска “ДО ПЕРЕМОГИ”

    На нелегально побудованому у столиц Литви Вільнюсі та покинутому “Дому Москви”днями з’явилася створена художниками з Литви, України та Естонії фреска.

    Художників підтримало посольство України та численна Українська громада Литви. Було вирішено зробити будівлю-привид символом сили України. Роботи було розпочато у четвер, 28 липня, вранці. Працював робот Альберт із Естонії – єдиний у всьому світі робот-художник. На фасад “Дому Москви” перенесли фотографію Олени Титаренко з циклу портретів, на якій зображено волонтерки, яка допомагає біженцям та українським військовим у Запоріжжі, повідомляє Delfi.

    Фотосесія проходила не у студії, а у цеху, де волонтери виготовляють протитанкові їжаки та інше обладнання для фронту. Назва проєкту – “ДО ПЕРЕМОГИ”. На фотографії знято Тетяну – волонтерку із Запоріжжя. Портрет був створений у квітні цього року, за два місяці після початку повномасштабної війни. Необхідні для здійснення проєкту гроші – 13 000 євро – були зібрані протягом тижня. Повністю роботу над фрескою планують завершити 29 липня.

    Найсвіжіше

    Популярне