П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Луганському пропагандисту Колеснікову оголосили про підозру в колабораціонізмі

    Луганському пропагандисту оголосили про підозру в колабораціонізмі через інформаційну співпрацю з окупаційною «владою».

    За інформацією CБУ, мешканець Луганська з 2014 року працює на «державній телевізійній та радіомовній компанії» бойовиків. Судячи з опублікованого СБУ фото, йдеться про головного редактора телекомпанії бойовиків Сергія Колеснікова, повідомляє Детектор.media.

    «Він не лише готує, редагує та затверджує остаточну редакцію телевізійних сюжетів, чинить безпосередній вплив на інформаційну політику телеканалу, але й сам працює у кадрі, є обличчям телеканалу. Його антиукраїнська “телепродукція” транслюється в ефірі телеканалу “Луганськ24” на всій тимчасово окупованій території Луганської області, на відеохостингу Rutube.ru, у соціальних мережах», – зазначили в СБУ.

    Після початку повномасштабного російського вторгнення пропагандист зосередився на виправдовуванні окупантів та російських воєнних злочинів, а також поширенні антиукраїнських фейків.

    СБУ повідомила пропагандисту про підозру у колабораційній діяльності за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, його планують оголосити в розшук. Колеснікову загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

    Найсвіжіше

    Популярне