Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Жінка священника УПЦ МП шахраювала на автівках для війська – ЗМІ

    Псевдоволонтерка Віра Хвуст – дружина священника УПЦ Московського Патріархату Костянтина Хвуста – кілька років шахраювала, збираючи кошти начебто на автівки для ЗСУ. Зараз сім’я священника УПЦ МП перебуває в Італії в містечку Pordenone (інформація зі сторінки самої ж Віри).

    Про це розповіла підприємиця і активістка Євгенія Гоголь у своєму блозі на zaxid.net.

    На своїй сторінці в соцмережах жінка священника оголошувала збірки на різні благодійні цілі, зокрема на кілька авто для війська. Однак згодом виявилося, що машини, які вона начебто купила і відправила на фронт, досі в продажу – причому в Мексиці чи в інших далеких країнах.

    “Віра починає пояснювати все тим, що вона і сама не знає, як то так сталось, і раз така справа, то готова повернути всім гроші. Різні активні дописувачі продовжують задавати багато незручних питань, у відповідях на які Віра плутається. Наприклад, для якої частини автівка? Хто і в якій формі попросив про збір? Де хоч якісь документи та чеки що підтверджують покупку чи ремонт?” – зазначає авторка матеріалу.

    Як йдеться в розслідуванні, окрім автівок, Віра «активно волонтерила» і в інших місцях. Сповна перевірити інші ситуації не вдалось, адже Віра закрила сторінку. Але скріншоти частини її діяльності і сумнівних доказів є.

    “Ще раніше на сторінці Віри було зазначено, що вона начебто придбала рефрижиратор для ЗСУ. Та, як виявилось, він і надалі в продажі. Також Віра збирала кошти на продукти для маріупольців. Тільки фото для звітів чомусь виявились скачаними з фотостоку.

    На сторінці Віри багато зборів, сльозливих історій (одну перепощувала сама Людмила Денісова!) та дуже мало звітів. А ті, що є, викликають багато запитань. Зі свіжих (свіжіших за машину): збір для жінки, яка начебто перебуває в їхньому шелтері (про сам шелтер теж сотні запитань без відповідей). Основа збору – тільки слова Віри, жодних документів про діагнози, жодних реальних фото людей, жодних підтверджень. Але гроші збираються.

    Віра позиціонує себе військовим психологом та волонтером. Чи має вона освіту психолога? Невідомо. На своїх сторінках у соцмережі вона неодноразово описувала жахливі події війни, начебто спираючись на розповіді очевидців, з якими вона працює. Чи справді це так? Довести наразі важко. Гугл знає так багато Віриних історій, та, на жаль, без жодних підтверджень.

    Ще позавчора вранці на Instagram-сторінці Віри красувалось гучне: зібрала 287 тисяч на ЗСУ. Цікаво, скільки з цих коштів потрапило до ЗСУ”, – йдеться в матеріалі.

    Авторка закликає: можливо, хтось з постраждалих, які надсилали кошти Вірі, наважиться звернутись в правоохоронні органи.

    Найсвіжіше

    Популярне