Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Михайлівському соборі ПЦУ відсвяткували 1034 річницю Хрещення Русі (фото)

    Відзначаючи 1034-ту річницю Хрещення Руси-України, день пам’яті святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого та День Української державності Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 28 липня 2022 року очолив Божественну літургію у Свято-Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужив єпископат та духовенство ПЦУ зі всієї України, а також Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл.

    Митрополит Епіфаній виголосив первосвятительське Послання з нагоди 1034-ї річниці Хрещення Руси-України. А Згодом Митрополит Епіфаній возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Звертаючись з Посланням до ієрархів, духовенства та вірян, митрополит Київський і всієї України Епіфаній звернув увагу на те, що недарма саме сьогодні ми вперше відзначаємо і День української державності.

    “Новим є це свято, однак покликане воно нагадати і вшанувати давню нашу історію. Не тому саме нині святкуємо, що Володимир Великий утворив цю державу – вона існувала і до нього. Не тому, що рівноапостольний батько народу нашого і його славний монарх вперше відкрив предкам скарби християнської віри – вона насаджена була і зростала в землях українських ще від часу апостольського. Але тому, що саме хрещенням Києва і всієї Руси-України, розпочатим від берегів Дніпра 988 року, покладено було непохитну основу християнської європейської України”, – зазначив предстоятель ПЦУ.

    Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

    Найсвіжіше

    Популярне