Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Правоохоронці затримали керівника охорони депутата Деркача, якого звинувачують у роботі на спецслужби рф

    Співробітники контррозвідки СБУ та детективи НАБУ затримали керівника особистої охорони одного з народних депутатів України. Як пишуть ЗМІ, йдеться про депутата Андрія Деркача, якого раніше звинуватили у роботі на спецслужби рф.

    Про затримання керівника охорони повідомляє СБУ.

    Чоловіка підозрюють у незаконному зберіганні боєприпасів. У нього вилучено декілька ручних осколкових гранат, а також патрони до нарізної вогнепальної зброї.

    За даними Служби безпеки, фігурант був наближеним до чинного депутата-втікача, якого СБУ вважає причетним до роботи на російські спецслужби. Зокрема, цей депутат курував створення низки приватних охоронних підприємств у різних областях, щоб використати ці структури для швидкого захоплення України.

    У керівника особистої охорони правоохоронці виявили та вилучили матеріали, які свідчать про тривалу підривну діяльність із боку депутата проти України, його сталі зв’язки з представниками держави-агресора та колаборантами.

    Співробітники контррозвідки СБУ та детективи НАБУ затримують керівника особистої охорони одного з народних депутатів України

    Наразі затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

    Як пише «Українська правда» та «Інтерфакс-Україна» з посиланням на свої джерела, йдеться саме про народного депутата Андрія Деркача.

    російська агентура в Раді

    24 червня стало відомо, що Служба безпеки викрила агентурну мережу Головного управління генштабу зс рф (колишнє ГРУ), яка повинна була допомагати окупантам захоплювати Україну. За даними слідства, до неї входив з-поміж інших народний депутат Андрій Деркач.

    Народний депутат отримував від рф гроші для створення приватних охоронних структур у різних областях України (зокрема східних та південних), які росіяни планували використати для захоплення України.

    Найсвіжіше

    Популярне