П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Хмельниччині парафія, яка у червні проголосувала за приєднання до ПЦУ потрапила до храму

    13 червня 2022 року у селі Ріпна Хмельницької області відбулися збори громади села. За результатами зібрання було прийнято майже одноголосне рішення про перехід релігійної громади у підпорядкування ПЦУ. Окремо варто зазначити, що результати зібрання отримали належне документальне оформлення та відбулися відповідно до встановленого законом порядку.

    Про це повідомила Альона Бурка на своїй сторінці у Facebook.

    «Проте, як виявилося, воля жителів села це суцільний нуль для місцевого священика отця Романа та кількох його прибічників, які і надалі продовжують чинити опір, а саме: відмовляються надавати документи, віддавати ключі від церкви, яка належить на праві власності громади, викрикують гасла про «рейдерські захоплення» церкви, влаштовують «таємні зустрічі» у тій же церкві та проводять «ревізійні роботи». Одним словом, своєю поведінкою якнайкраще підтверджують свій статус «істинно віруючих людей» та «законослухняних громадян», результатом якої є те, що нині 26 червня 2022 року жителі села Ріпна змушені були відвідувати Богослужіння під церквою, бо так вирішило «декілька»», – обурилась пані Альона.

    Вона нагадала прихильникам російської церкви, що відповідно до статті 35 Конституції України: «Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність».

    Саме релігійна громада приймає рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту не менш як двома третинами від кількості членів релігійної громади, а не окремі особи, каже Альона Бурка.

    15 липня віряни і священники ПЦУ увійшли до приміщення храму, здійнявши над святинею державний прапор.

    Нагадаємо, до ПЦУ перейшло 1200 парафій.

    Найсвіжіше

    Популярне