П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    ЗСУ за тиждень пошкодили всі три контрольовані росією мости, які ведуть до Херсона — ISW

    За останній тиждень удари українських військових пошкодили всі три контрольовані росією мости, що ведуть до міста Херсон.

    Про це заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW) 24 липня.

    Так, українські війська 24 липня завдали удару по мосту через дамбу Новокаховської гідроелектростанції, пошкодивши дорогу. Втім, легковий транспорт все ще може перейти міст. Російські джерела стверджували, що Україна застосувала HIMARS для цього удару, і що ремонт мосту вже триває.

    Також, як відзначили в ISW, на кадрах за 23 липня видно, як легкові автомобілі об’їжджають пробоїни, залишені на Антонівському мосту біля Херсона. На думку аналітиків, це свідчить про те, що ремонт цього окремо розташованого Антонівського мосту може бути складнішим, ніж мосту в Новій Каховці.

    А ще, за даними ISW, у ніч проти 24 липня українські партизани підірвали підконтрольну росії залізницю поблизу Новобогданівки Запорізької області, що за 30 км на північ від Мелітополя. Зображення показують розриви залізничного вузла, що відрізає Василівку та Токмак від магістральної залізничної колії до Мелітополя.

    «Українські офіційні особи повідомили, що російські війська використовують залізницю для транспортування техніки та персоналу з Мелітополя в напрямку Василівки та Токмака», — відзначили аналітики.

    Найсвіжіше

    Популярне