П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ відвідав Київську політехніку

    Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній 23 липня 2022 року відвідав Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

    З нагоди восьмої річниці з часу освячення університетського храму на честь святителя Миколая Чудотворця предстоятель помісної Української Православної Церкви звершив у ньому молебень, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Його Блаженству співслужили настоятель храму священник Тарас Салюк та столичне духовенство.

    За богослужінням молилися ректор КПІ Михайло Згуровський, професорсько-викладацький склад університету, українські воїни та представники громади храму.

    Після молебню Митрополит Епіфаній відзначив Михайла Згуровського орденом святого архістратига Божого Михаїла II ступеня та подарував храму унікальну ікону Покрову Пресвятої Богородиці написану на ящику з-під набоїв.

    Згодом біля пам’ятників полеглим за Україну Блаженнійший владика звершив панахиду та відзначив церковними нагородами захисників Батьківщини і співробітників університету. Десять осіб було удостоєно відзнак посмертно.

    «Сьогодні ми вшановуємо воїнів-оборонців рідної землі, які були вихідцями з вашої університетської спільноти. Подвиг цих новітніх героїв надихає нас до подальшої боротьби за Україну. Ми повинні берегти дар свободи і самовіддано боротися, щоб їх подвиг не був марним. На жаль війна триває, воїни на фронті віддають свої життя, тож і ми тут маємо робити усе від нас залежне й використовувати духовну зброю – молитву, як вияв найвищої любові до полеглих. Переконаний, що Господь дасть їм нетлінний вінець у Царстві небесному», – сказав Предстоятель.

    Після відправи ректор університету провів Блаженнійшого владику алеєю видатних вчених, життя і діяльність яких були тісно пов’язані з КПІ, а у Державному політехнічному музеї імені Бориса Патона розповів про історію очолюваного ним навчального закладу.

    На завершення свого візиту митрополит Епіфаній зустрівся з представниками академічної спільноти університету у залі засідань Адміністративної ради, де виголосив промову.

    Найсвіжіше

    Популярне