Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Наслідки війни не мають отруїти майбутнє військових і цивільних – Зеленська

    Наслідки війни не повинні отруїти майбутнє тим, хто пройшов бойові дії, та мільйонам цивільних людей.

    Про це сказала дружина Президента України Олена Зеленська під час відкриття Другого міжнародного саміту перших леді та джентльменів у Києві, передає Укрінформ.

    “Війна ще не завершилась, але наше серце б’ється. Б’ється на фронті. І сьогодні ми будемо говорити про те, як допомогти чоловікам і жінкам, які пройшли бойові дії. Наслідки війни не повинні отруїти їхнє майбутнє. Так само, як і життя мільйонів цивільних, які пережили окупацію, знущання від окупантів. Українське серце б’ється в полоні. І ми пам’ятаємо про всіх, для кого ще потрібно відвоювати свободу. Ми маємо міцніше об’єднати світ для того, щоб звільнити їх. Мільйони українських сердець б’ються у страху, що їм не вдасться повернутися додому, і ми маємо подолати цей страх”, – сказала Зеленська.

    За її словами, за ці 150 днів війни росії проти України вже зруйновано десятки міст, а десятки перебувають під постійними артилерійськими обстрілами.

    “150 днів – це Буча і Маріуполь. Це фільтраційні табори, через які пройшли сотні тисяч українських жінок та чоловіків. І ще тисячі українських дітей, які примусово були вивезені до росії…150 днів – це сотні масових могил на окупованій території. І тільки після звільнення нашої землі ми дізнаємось, скільки там поховано дітей”, – сказала дружина Президента.

    У суботу, 23 липня, за ініціативи дружини президента Олени Зеленської відбувається Другий міжнародний саміт перших леді та джентльменів. На заході буде обговорено повоєнне майбутнє України та світу

    Найсвіжіше

    Популярне