Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Танці, екскурсії, естафети. У Лисці на Івано-Франківщині для дітей організували християнський табір

    При парафії храму у селищі Лисець, що на Івано-Франківщині, волонтери благодійних організацій “Карітас Івано-Франківськ” та “Карітас Трір” (Німеччина) організували дитячий християнський табір. У ньому відпочивають 128 дітей, 30 із них — вимушені переселенці, які зараз разом із батьками живуть у Лисецькій громаді.

    Про те, як дітей відволікають від повномасштабної війни танцями, естафетами та екскурсіями, читайте у репортажі Суспільного.

    Під час однієї з естафет у таборі аніматори переправляють дітей на надувному колі по мильній цераті. Завдання — якнайшвидше доправити на той бік усю команду. Крім ігор і танців, для діток тут організовують екскурсії.

    “Їм дуже подобаються змагання. Також діти дуже люблять танцювати банс, грати командні ігри”, — розповідає аніматорка Оксана Маріуц.

    Протягом останніх двох років літній табір у Лисці не проводили через пандемію COVID-19.

    “Вперше ми проводимо цей табір під час великої війни. Тут діти, котрі також розуміють, що таке війна, бачать жертви, бомби, різне зло навколо, можуть психологічно і духовно відновитися”, — говорить священник лисецького храму Василь Скурчанський.

    Табір почав роботу з 18 липня і завершить 23 липня.

     

    Найсвіжіше

    Популярне