Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    9-річна дівчинка передала на підтримку ЗСУ 6000 грн та 40 євро, якій їй подарували на день народження

    9-річна Ліда з Мукачева передала на потреби Збройних сил України 6000 грн та 40 євро, які їй подарували на день народження.

    Про це повідомила мама дівчинки, передає Громадське.

    «Днями в моєї донечки був день народження, і перед нею постала дилема: які ж подарунки вона хоче отримати? Трохи подумавши, вона зайшла до кухні зі словами: “Мамо, найбільше, що я хочу — мир і закінчення війни нашою перемогою!”» — розповідає мама Ліди.

    Тож коли дівчинка запрошувала на день народження друзів — просила дарувати їй декілька гривень на ЗСУ. Загалом від друзів та рідних Ліда отримала 6000 грн та 40 євро. Половину суми передали в Рух підтримки закарпатських військових для поранених бійців.

    Другу ж частину коштів передали письменнику Андрію Любці, який збирає кошти на автівку для ЗСУ. Любка зазначив, що останнім часом найбільше внесків отримує від митців, військових та дітей.

    Як допомогти українській армії

    Волонтери наголошують, що немає маленьких пожертв, і закликають перераховувати на підтримку армії навіть невеликі суми: 10, 20 грн. Наприклад, в Україні створили проєкт «Франка на фронт», який закликає українців щодня донатити по 20 гривень, та проєкт «Всі по 10», який закликає щодня донатити по 10 гривень на два різні збори для потреб ЗСУ.

    Допомогти армії також можна:

    • через платіжну систему Portmone (тут або тут за кошти «єПідтримки»);
    • на спецрахунок Нацбанку України;
    • на рахунок «Повернись живим» за реквізитами або через додаток «Дія».
    • через monobank. У застосунку можна перерахувати кошти, натиснувши «Інші платежі» — «Благодійність» — «Підтримка армії або фонду “Повернись живим”»;
    • на рахунок «Благодійного фонду Сергія Притули»;
    • через «Альфа-Банк» — у застосунку Sense вибираєте «Перекази/Платежі» — «Допомога ЗСУ».

    Найсвіжіше

    Популярне