Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У старовинному храмі ПЦУ на Львівщині мироточить ікона Богородиці

    В селі Ременів, що неподалік Львова, у 115-літньому храмі ПЦУ мироточить ікона пресвятої Богородиці «Всецариця».

    Настоятель храму Собору Пресвятої Богородиці протоієрей Михайло Пасірський розповідає, що миро стало просто-таки литись, зокрема, проявляється з очей Богородиці. Ніби сльози. Про це повідомляє Рівненська єпархія ПЦУ.

    Мироточивість як чудесне явище відоме Святій Церкві ще з перших років християнства, а численні факти мироточивості мощей святих та ікон були підтверджені протягом всієї історії Церкви.

    Достеменно науковці й досі не можуть пояснити диво мироточення, так само, як і час, місце чи, власне, ікону, яка виявляє це надприроднє чудо. Але дослідники, історики та священники сходяться на думці, що таке явище виникає не просто так, а на певну пересторогу.

    З історії знаємо багато прикладів мироточення ікон, зокрема, напередодні важливих подій, змін, перемін. Більшість з мироточивих ікон – то образи Божої Матері, нашої Небесної Заступниці, Непереможної Воєводи, яка захищає людей у найскрутніші моменти життя. Так і нині, вважає протоієрей Михайло Пасірський, мироточивість ікони Пресвятої Богородиці на Львівщині – це добрий знак.

    «Маємо чекати позитивних змін. Бо коли ікона кровоточить, то передвіщає біду, а мироточить – значить, на добро і підтримку. З нами Бог і Матір Божа, а значить – перемога буде за нами»,– переконаний отець Михайло.

    Храм у Ременях / Фото: ДФУ

    Найсвіжіше

    Популярне