Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    США хочуть визнати геноцидом війну РФ в Україні

    Двопартійна група високопоставлених сенаторів США презентувала у Верхній палаті проект резолюції про визнання дій Росії в Україні геноцидом українського народу. Текст документу розміщено на офіційному сайті Комітету з міжнародних відносин Сенату США, передає Укрінформ.
    “Безперечно, що те, що Росія робить в Україні, є геноцидом”, – заявив один із авторів резолюції республіканець Джим Ріш.
    У зв’язку з цим він нагадав про злочини, скоєні російськими військовими в Ірпені, Гостомелі та інших українських містах.
    “Міжнародна спільнота документує численні зловживання росії, військові злочини по всій Україні. Настав час Сполученим Штатам і світу визнати це як таке”, – зауважив сенатор.
    Впливовий законодавець від Демократичної партії, голова Гельсінської комісії США сенатор Бен Кардін наголосив, що вчинки Росії в Україні є нічим іншим, як геноцидом, і це не обмежується війною.
    “Росія намагається знищити не лише людей та будівлі в Україні, а й українську мову, українську історію та українську культуру. Це геноцид. Світ має визнати цей факт, а винні мають понести відповідальність”, – наголосив Кардін.
    Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада визнала війну Росії геноцидом проти України. Депутати ухвалили відповідну постанову.

    Найсвіжіше

    Популярне