Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ Михаїл відвідав парафію в с. Озереце, яка приєдналась до ПЦУ

    Митрополит Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич) очолив Божественну літургію в парафії Покрови Пресвятої Богородиці цього села Ківерецького деканату (Луцький р-н).

    Цьогоріч у травні громада вийшла з юрисдикції “УПЦ” Московського патріархату й возз’єдналася з Православною Церквою України. На жаль, священник «зберіг вірність» російській церкві, тому цю парафію очолює новий настоятель, передає пресслужба єпархії.

    Після відправи на подвір’ї храму влаштували благодійний ярмарок. Продавали різні смаколики, виготовлені власноруч. Зібрані кошти передадуть на потреби ЗСУ.

    Перша письмова згадка про с. Озерце датується 1577 роком. Тоді воно мало назву Воля Озерська. Цікаво, що назва змінювалась часто, тому в документах можна знайти ще й такі: Єзьорко, Єзьори, Озерці. Тривалий час село належало Жидичинському монастиреві. Колись поруч знаходилася колонія Підлясся, де мешкали німці, поляки, чехи. Назва села походить від невеликої мальовничої водойми. Божий дім збудовано 1994 р.

    Нагадаємо, у ПЦУ повідомили, що 1200 парафій приєднались до них. Також священник ПЦУ Андрій Дудченко висловив думку, що для того, щоб УПЦ МП стала незалежна, треба приборкати тих, які хочуть бути з Москвою.

    Найсвіжіше

    Популярне