Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Близько 300 дагестанців склали зброю та відмовилися воювати в Україні

    300 військовослужбовців із частини у Буйнакську відмовилися брати участь у війні з Україною, повернулися до Росії та подали рапорти про звільнення.

    Про це пише The Moscow Times.

    Зазначається, що у березні військовослужбовці з частини 63354, що дислокується у Буйнакську, самовільно, не дочекавшись звільнення, склали зброю та виїхали з України. Вони служили в районі терористичної самопроголошеної “ДНР”, і як тільки вони дісталися Буйнакська, розпочали процедуру розірвання контракту.

    Один із кавказьких правозахисників розповів, що дехто повернувся з обмороженими кінцівками, кілька людей через це залишилися інвалідами, бо довелося «зрізати почорніле м’ясо».

    Він зазначив, що військовослужбовці зіткнулися з проблемами з спорядженням, забезпеченням, а «зброя траплялася несправна». У результаті частина людей звільнилася, а дехто під тиском родичів та місцевої влади відновився і після госпіталю знову поїхав до України.

    Про схожий випадок повідомив фонд «Вільна Бурятія». 150 контрактників із 5-ї окремої гвардійської танкової бригади військової частини 46108 написали рапорти про відмову від участі війни рф проти України. Чоловіки не отримували відпусток з того часу, як поїхали на навчання до Білорусії у січні 2022 року. Вони скаржилися на моральне виснаження та погане постачання.

    Нагадаємо, ЗСУ вдарили по стратегічно важливому для РФ Антонівському мосту в Херсоні. Також В окупованому Мелітополі ФСБ рф затримала колаборанта, який підтримує зв’язки з УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне