Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Хмельниччині уже 166 громад УПЦ вирішили змінити конфесійну приналежність

    З початку війни 166 громад Української Православної церкви (колишній московський патріархат) прийняли рішення про зміну конфесійної приналежності. Лише за останній тиждень у новій редакції зареєстровано статути 10 таких громад.

    Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.«На розгляді у Хмельницькій ОВА перебувають звернення 22-х релігійних громад Української Православної церкви, які прийняли рішення про перехід в Православну церкву України.

    За його інформацією, з тих десяти громад, які отримали нові статути минулого тижня, вісім перешли до Православної церкви України, ще дві громади стали незалежними.

    «На розгляді у Хмельницькій ОВА перебувають звернення 22-х релігійних громад Української Православної церкви, які прийняли рішення про перехід в Православну церкву України. Ще 45 релігійних громад Української Православної церкви займаються підготовкою відповідних документів для юридичного оформлення прийнятого на зборах громад рішення про перехід в Православну церкву України», – зазначив Сергій Гамалій.

    Найсвіжіше

    Популярне