Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У Москві формують “собянінський полк” для війни в Україні — ЗМІ

    У Москві формують військовий підрозділ, у який набирають найманців для участі у повномасштабному російському вторгненні в Україну. Про це повідомляє видання “Медуза”.

    Зазначається, що вербувальники і самі найманці називають його “собянінським полком” на честь мера Москви Сергія Собяніна, — ред.), підрозділ, як мінімум, частково фінансується з бюджету російської столиці.

    Набір у підрозділ почався 1 липня. Здебільшого в нього записуються не москвичі, а жителі інших регіонів. За умовами набору, записатися можуть чоловіки віком до 60 років. Їм обіцяють платити понад 200 тис. рублів на місяць. Найманці протягом місяця проходитимуть підготовку на полігоні Муліно у Нижньогородській області, після чого їх відправлять в Україну.

    Одним із вербувальників у “собянінський полк” є Роман Володимирович Висоцький (позивний “Болгарин”) — повний тезка одного з колишніх командирів “народної міліції” “ДНР”. Він називає себе “командиром батальйону” у полку.

    Як зазначає “Медуза”, мер Москви Сергій Собянін з початку війни в Україні майже не висловлювався про путінську “спецоперацію”. Він намагається дистанціюватися від воєнних дій і займатися справами міста. Водночас Собянін підписав угоди про співпрацю з “ДНР” і “ЛНР”, а Москва взяла “шефство” над Донецьком і Луганськом, що має на увазі фінансову допомогу.

    Найсвіжіше

    Популярне