Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    У Великій Британії створюють додаткові українські православні парафії

    Архиєпископ Тіатири та Великої Британії Нікітас оголосив, що в Архиєпархії, яка є частиною Вселенського Патріархату, розпочався процес заснування додаткових українських православних парафій по всьому Сполученому Королівству.

    Як повідомляє OrthodoxTime, нині о. Мирослав Пушкарук, священнослужитель Архиєпархії, звершує Богослужіння в архієпархіальній каплиці Благовіщення (5 Craven Hill, W2 3EN) у неділю вранці о 10:00, а також подорожує Сполученим Королівством, пропонуючи духовну, душпастирську, матеріальну підтримку українським православним віруючим.

    Незабаром буде оголошено деталі щодо нових парафій.

    Як зазначають в Архиєпархії, кожна українська православна парафія збереже свою ідентичність, звичаї, мову, календар і традиції, водночас будучи частиною культурно різноманітної сім’ї Вселенського Патріархату і місцевої Архиєпархії Тіатири і Велика Британія.

    “Як Архиєпархія Вселенського Патріархату, Матері-Церкви Константинополя та Матері-Церкви Київської Русі, яка нещодавно надала автокефалію Українській Православній Церкві, ми продовжуватимемо підтримувати та допомагати, а також збільшувати пастирське служіння для православних українців — жителів Об’єднаного Королівства”, — наголосили в Архиєпархії.

    Найсвіжіше

    Популярне