Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ звершив Божественну літургію у Петропавлівському храмі с. Святопетрівське

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 12 липня 2022 року відвідав село Святопетрівське у Бучанському районі Київської області, де з нагоди престольного свята очолив Божественну літургію у храмі на честь святих першоверховних апостолів Петра і Павла.

    Про це пише пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ).

    Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили настоятель храму, благочинний Вишневського благочиння протоієрей Михаїл Ткач та численне запрошене духовенство.

    За богослужінням молилися і представники місцевої влади, зокрема, голова Білогородської територіальної громади Антон Овсієнко.
    Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді.

    Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.
    Також Митрополит Епіфаній возніс молитву про звільнення України від нашестя чужинців і освятив ікони, які буде встановлено у місцевому Свято-Михайлівському храмі.

    Окрім того, після урочистого хресного ходу Блаженнійший владика відзначив благодійників церковними нагородами та привітав представників десяти громад Київщини, які послідували Томосу і нещодавно долучилися до родини ПЦУ, вручивши їм відповідні Укази.

    Варто зазначити, що з часу повномасштабного російського нападу уже 105 парафій перейшли у безпосереднє керівництво Митрополита Епіфанія.

     

    Найсвіжіше

    Популярне