П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Українська ППО дуже обмежує можливості російської авіації

    Уже понад 2,5 місяця російські літаки і гелікоптери не залітають у повітряний простір над територією, яку контролюють ЗСУ. Ворожа авіація діє з-за меж території України, остерігаючись Повітряних Сил ЗСУ.

    «Це і є відповіддю на запитання, чи ефективно сьогодні працює українська ППО», — прокоментував речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат. — Безумовно ефективно. Хоч українська протиповітряна оборона озброєна далеко не найсучаснішою зброєю, та ми її використовуємо максимально ефективно. Повітряні Сили працюють під час війни з новими підходами та за умов, коли потрібно постійно переміщуватись, постійно уникати ракетних атак ворога. Відповідно і ворог, не бажаючи бути збитим, змінює тактику застосування своєї авіації».

    Окупанти активно використовують авіацію на передовій, де точаться інтенсивні бойові зіткнення. Водночас і українська авіація активно працює на лінії фронту.

    «Ворожі гелікоптери та ударна авіація завдають ударів безпосередньо у близькості до бойових дій, — додав Юрій Ігнат. — Наша ударна авіація — бомбардувальники, штурмовики, вертольоти армійської авіації щодня працюють на лінії фронту, а також у глибині оборони противника, завдаючи ударів по військах, по техніці, а також по тилових пунктах управління, складах боєприпасів».

    Нагадаємо, релігієзнавець продає свою бібліотеку, щоб назбирати гроші на ЗСУ. Також у Новій Каховці знищені понад 100 окупантів, близько 200 поранені.

    Найсвіжіше

    Популярне