Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    На Житомирщині територіальна громада заборонила УПЦ МП проводити масові заходи

    УПЦ московського патріархату та релігійним організаціям, які є частиною російської православної церкви, офіційно заборонено проведення зборів, мітингів, ходів та всіх інших масових заходів в межах Лугинської територіальної громади.

    Про це написав Михайло Манько в групі “Лугини Life” у соцмережі Facebook,  передає «Коростень today».

    “Сьомого липня на сесії Лугинської селищної ради VIII скликання було проголосоване рішення «Про забезпечення заходів щодо недопущення розколу громади на релігійному підґрунті, проросійської пропаганди в храмах Московського Патріархату та спекуляції на віруваннях мешканців в межах Лугинської селищної територіальної громади». Рішення підтримали 17 депутатів селищної ради (9 депутатів були відсутні з різних причин).

    Зокрема, в п. 1 рішення зазначено: «Заборонити Українській Православній Церкві Московського Патріархату та релігійним організаціям, які є частиною Російської православної церкви, діяльність, заклики та розповсюдження інформації, що несуть загрозу національній безпеці, суверенітету і територіальної цілісності України, ввести особливий режим їхньої роботи, що включає заборону проведення зборів, мітингів, ходів та всіх інших масових заходів в межах Лугинської територіальної громади»”, – розповів Михайло Манько.

    Найсвіжіше

    Популярне