П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Сьогодні ПЦУ відзнає Різдво Іоана Предтечі, Хрестителя Господнього

    Сьогодні ми відзначаємо Різдво Іоана Предтечі, Хрестителя Господнього. Його благочестиве життя є прикладом для кожного християнина, і, перечитуючи та осмислюючи його в різні часи – навіть найскладніші! – можна звернути увагу на різні епізоди, «почути» різні настанови. «Почути» саме те, що підтримає тебе та підкаже, як діяти у цей період життя, розповіли в ПЦУ.

    Варто згадати, як бездітні старці Єлизавета і Захарія, позбавлені щастя мати дітей, не зневірилися, не почали ганьбити Бога – але продовжували молитися та сподіватися на Господа. І Всевишній не просто здійснив їхнє прохання, але й перевершив його – адже їхній син, пророк Іоан Предтеча, став найбільш шанованим Церквою святим після Діви Марії і охрестив Самого Божого Сина.

    Водночас маємо пам’ятати, що врятований Господом Іоан Хреститель уник смерті під час полювання на немовлят, влаштованого Іродом. А подорослішавши, він самовіддано рушив виконувати Божу волю, проповідуючи покаяння й духовно готуючи суспільство до пришестя Божого Сина.

    Тож підносячи сьогодні молитви до пророка, просімо його допомогти нам зміцнитися у вірі та навчити діяти як належить, робити те, до чого закликає нас Господь. Діяти як належить – і покладатися на Господа. Це дуже важливий урок, необхідний українцям у цей складний воєнний час.

    Найсвіжіше

    Популярне