Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Крадені металопрокат і зерно з Маріуполя вивозять у нейтральні води і вантажать на кораблі в Сирію

    З порту Маріуполя загарбники вивозять металопрокат та зерно малими суднами класу «річка-море» до вантажних платформ у «нейтральних» водах у районі Керчі, а потім усе направлять через Сирію.

    Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

    «Маріупольський порт готується до перевалки вкраденого зерна. В акваторії порту вже помічено четверте судно…Водночас наші джерела повідомляють про схему вивозу металопрокату та зерна з Маріуполя через Сирію. Все вкрадене малими суднами класу річка-море вестимуть до пунктів перевантаження (де-факто великих вантажних платформ із кранами), що стоять в «нейтральних» водах в районі Керчі. Там з малих суден йде перевантаження на великі судна, що й прямують до Сирії», – написав Андрющенко.

    Він зазначив, що вкрадені вантажі прямують до Сирії за фіктивними документами навантаження в портах інших країн, «зокрема називають Туреччину (потребує уточнення)». Термін ходу від Маріуполя до платформи – близько восьми годин, що дає змогу забезпечити велику швидкість вивезення.

    Радник мера також додав, що загарбники здійснюють фактично крадіжку в агрохолдингів та фермерів. «Збирати врожай дозволено виключно тим, кого активно задіяно в колаборації, а для інших – прямий шантаж на умовах залишити виключно для власних потреб», – пояснив Андрющенко.

    Нагадаємо, у Маріуполі зростає рух спротиву місцевих мешканців проти окупантів. Також у цьому місті рашистами зруйновано три синагоги.

    Найсвіжіше

    Популярне