Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ із Черкас розповів, як молитви рятують бійців

    Ігор Ярославський, настоятель храму Миколая Чудотворця ПЦУ служить в храмі на площі 700-річчя в місті Черкаси і з 2014 року допомагає кожного дня українській армії.

    «Коли почалась АТО-ООС наші прихожани йшли захищати Україну і ми їм допомагали чим могли. Організовували збір коштів і возили допомогу на передову. До нас звертаються бійці і по можливості ми їм допомогали», – розповів отець Ігор для Духовного Фронту України.

    Священник каже, що організував конкурс дитячих малюнків, які потім буди відправлені до бійців на передову, щоб зігріти їх теплом і підтримкою від підростаючого покоління патріотів. Також він друкував іконки для військовослужбовців і листівки з молитвами.

    «Ми в бронежилети вставляємо іконки Божої Матері для наших воїнів. Щоб вона покривала їх омофором і оберігала від всякого зла», – говорить отець.

    При парафії ПЦУ організовують ярмарки дитячої творчості. Дітки роблять різні прикраси: браслети, сережки, ангелочки чи віночки. Всі кошти від продажу цих товарів йдуть на допомогу нашим воїнам.

    «Зараз започаткували лист воїну. Люди жертвують на ЗСУ кошти і пишуть листа військовому, а дітки малюють патріотичні картинки. І потім це все відправляємо нашим воїнам», – ділиться священник.

    Отець Ігор каже, що ще коли було АТО, прийшов до нього боєць і розповів історію порятунку: «Отче ви не повірите. Ви мені дали ладанку і ангела, то він мені спас життя. Я до нього так молився».

    «Завжди прошу військових молитись, навіть дуже короткі молитви „Богородице, Спаси мене грішного“ і Бог управить», – ділиться священник.

    Крім цього в храмі Спиридона Тримифудського ПЦУ волонтери плетуть сітки, роблять подушки, роблять одіяла, каримати, майки і навіть спідню білизну для військових.

    «Вчора ми передавали воїнам на передок туди каримати, одіяла, сітки маскувальні та інше. Все це було спонтанно, що я навіть не встиг записати ім’я військового, який все це забрав. Вони якраз шукали подушки і карімати. Ми все йому в машину нагрузили: іконки, маскувальну сітку», – ділиться отець Ігор і додає, що зараз в Церкві є девіз: «Захищай свій рідний край – захисникам допомагай».

    «От скажіть тепер, що Бога немає. Нам було потрібно це все і тут Бог, як розпорядився і все ми отримали. Ми вам дуже вдячні», – відповідав військовий офіцер після отриманої допомоги і впустив скупу чоловічу сльозу.

    Священник його обняв і сказав: «Не буде вас – не буде нас. Ви захищаєте і кладете за нас найцінніше – життя. А ми поки стоїмо і будемо вам допомагати до останнього».

    Отець Ігор каже, що робить все прозоро і кожного разу звітує що було закуплено за ті чи інші благодійні пожертви, щоб люди бачили.

    «Ми разом з благодійниками закупляли плитоноски і рації і окуляри захисні і тактичні рукавиці. Зараз очікуємо на тепловізор», – розповів священник.

    Син отця Ярослава із волонтеркою

    Збирати всю цю благодійну допомогу отцю Ігорю допомагає його син – отець Дмитро Ярославський.

    Отець Дмитро зараз служить у свого батька, а в храмі організував волонтерську роботу з плетіння маскувальних сіток, пошиття одягу та кариматів з подушками. Вся ця робота здійснюється з благословення митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана (Яременко).

    Раніше отець Дмитро допомогав возити гуманітарку з Голандії та із Заходу України, поки не подорожчав бензин. У перші дні повномасштабної війни допомога яку вони назбирали була аж до стелі.

    Фото: Отець Ігор Ярославський

    Отець Ігор із Сином повністю облаштував бомбосховище в місті. В ньому є спальна, їжа, аптечки. Також в бомбосховищі є психолог і вихователька, щоб займалась з дітками. З водою допомогли депутати.

    У планах отця організувати ляльковий театр за участі дітей, а потім на виручені кошти з вистав допомагати захисникам.

    Реквізити для допомоги ЗСУ

    • 067 746 2075 священник Ігор
    • 0679110728 священник Дмитро
    • Приват 4149 6090 1194 9221 Ярославський Дмитро Ігорович
    • YAROSLAVSKYI DMYTRO
    • долари UA123052990262046400932952869
    • эвро UA133052990262096400932953067

    Найсвіжіше

    Популярне