П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський: «Драма Каїна та Авеля розгортається в Україні»

    Глава Римо-Католицької Церкви Папа Римський Франциск не залишив без уваги ще один заклик до враженої війною України, закликаючи до молитви, посту та праці, «щоб шляхи миру знайшли місце в джунглях конфліктів».

    Він звернувся до представників ROACO, які зібралися на пленарну асамблею у Ватикані 23 червня, повідомляє Vatican News.

    ROACO розшифровується як Reunion of Aid Agencies for Oriental Churches (Спілка агенцій з допомоги Східним Церквам) і об’єднує фінансові агенції з усього світу, щоб надавати такі послуги, як молитовні будинки та навчання, стипендії, а також соціальні та медичні заклади для проблемних районів Близького Сходу.

    Папа визнав увагу та турботу, яку члени ROACO виявили до тих, хто потерпає від конфлікту, «що від Тіграю знову поранено Ефіопію та частково сусідню Еритрею», а також подякував тим країнам, які прийняли біженців з «улюбленої та вимученої України».

    «Там ми повернулися до драми Каїна та Авеля», – заявив понтифік.

    В Україні, за його словами, «розв’язано руйнівне насильство, люциферне, диявольське насильство, на яке ми, віруючі, покликані реагувати силою молитви, конкретною допомогою милосердя, кожним християнським засобом , щоб зброя поступитися місцем переговорам».

    Папа висловив віру в те, що «висоти людської гордості й ідолопоклонства будуть знижені, а долини спустошення та сліз заповнені»; але, за його словами, ми також хотіли б, щоб пророцтво Ісаї про мир скоро здійснилося: «Щоб один народ не підняв меча на інший, щоб мечі стали лемешами, а списи — серпами».

    Натомість Папа Франциск поскаржився, що «здається, що все йде в протилежному напрямку: їжа зменшується, а брязкіт зброї посилюється».

    Найсвіжіше

    Популярне