Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Захищаючи Україну загинув військовий капелан і священник ПЦУ Михайло Гергелюк

    19 червня Верховинщину приголомшила сумна звістка про загибель на війні Михайла Гергелюка з Верхнього Ясенова. Загиблому було майже 30 років.

    «Справжнього Воїна-захисника на війну Україна покликала у 2014-му. Воював у складі батальйону «Донбас». З початком рашистської навали 24 лютого Михайло вступив у лави тероборони, згодом одним із першим став на захист цілісності держави. Був командиром мінометного розрахунку. Фатальний випадок підстеріг Михайла під час виконання бойового завдання», – розповів у соцмережі Роман Клим.

    Михайла Гергелюка декілька років тому керуючий Коломийської єпархії Православної Церкви України Юліан висвятив на священника. Він, разом із батьком Михайлом, співслужив у храмі Пресвятої Тройці Верховинського благочиння у Верхньому Ясенові.

    «Чоловік також був отцем-калеланом, проповідуючи Боже слово і прохаючи Господнього заступництва спільно з нашими захисниками спочатку у теробороні, а відтак вже на фронті», – додав Клим.

    Священник ПЦУ займався волонтерством, був твердим, цілеспрямованим, нереальним мотиватором для вірян і оборонців, і водночас щирою й доброю людиною.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній розповів, що російські окупанти переслідують священників ПЦУ, а троє капеланів загинули.

    Найсвіжіше

    Популярне