П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський доручив перевірити готовність до нападу з Білорусі у 4 областях, – Данілов

    Володимир Зеленський 15 червня зібрав засідання щодо можливої загрози нового вторгнення з боку Білорусі. Він доручив перевірити готовність у чотирьох областях.

    Про це повідомляє Укрінформ.

    “Що стосується напрямку з білорусі. Я хочу повідомити, що, крім РНБО, є ставка Верховного головнокомандувача… Вчора було засідання ставки, ми їх не робимо публічними, але вони проходять постійно. Президент зібрав ставку, і проговорювалося питання білорусі. Давали оцінку всі наші органи, які до цього дотичні – що там відбувається, в якому стані знаходиться сьогодні військо білорусі, скільки там військових РФ, які плани. Все це перебуває на контролі нашого Президента, і ставка вчора саме з цього приводу працювала доволі довго і я вважаю, що доволі ефективно”, – зазначив Данілов.

    Перевірять готовність чотирьох областей

    За його словами, результатом стало доручення – в чотирьох областях буде відбуватися перевірка стану готовності” у разі, якщо будуть відбуватися повторні виклики для нашої країни”. Все це відпрацьовується кожного дня, додав секретар РНБО.

    З білоруссю межують п’ять областей України: Чернігівська, Київська, Житомирська, Рівненська та Волинська.

    Нагадаємо, ЄС ухвалив шостий пакет санкцій проти росії та білорусі. Також у Білорусі звільнили з парафії православного священника, який висловився на підтримку України та публікував гімн “Магутны Божа”.

    Найсвіжіше

    Популярне