Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Коли при мені хтось говорить російською, я аж задихаюсь, – священник ПЦУ із Херсону

    Священник Православної Церкви України Сергій Чудинович, який виїхав з окупованого Херсону розповів, що тепер не може слухати російську мову.

    «Я був віруючим теоретично, тепер я точно знаю, я з Богом розмовляю, як з вами, це ні з чим не зрівняне відчуття, коли ти втратив комплекси. От у деяких протестантських церков є такий фокус – зцілення і звільнення. Не знаю, як вони це пояснюють там у себе,  але мені подобається ця фраза, тому що я звільнився від певних обставин, я зовсім інакше почав ставитися до людей, не до всіх, правда. Наприклад, якщо я чую, що при мені хтось говорить російською мовою, я дуже гостро на це реагую, аж задихатися починаю. Ну, я шанобливо питаю, якщо сили є, кажу, ви ж не хочете, щоб у мене стався гіпертонічний криз і через вас я помер? “А я при чем?” “Ну, як «при чем»,  тиск підніметься, препарата немає і все…” А інколи можу і щось гостріше сказати», – розповів священник ПЦУ в інтерв’ю Укрінформ.

    Водночас він зізнався, що став дещо підозрілим.

    «До мене постійно боти лізуть, номери змінені, я нікому не повідомляю. Хтось подарунки якісь хоче привезти, пропонують, мовляв, давайте зустрінемося у Карпатах. Тобто багато дивного, дзвінки незрозумілі бувають на старі номери. Я з Богом маю відносини зовсім інші, щодня виходжу зранку на вулицю і дивлюся у небо, я навіть не кажу йому нічого, просто думаю: нехай мої діла відповідають Твоїй волі», – розповів отець.

    Він зауважив, що після того, як я уже звільнився, полежав у лікарні, відпочив, з’явилося відчуття свободи.

    «Ти можеш ліворуч піти, а можеш праворуч піти, а можеш взагалі нікуди не йти, можеш піти куди хочеш, це – неймовірні речі», – зазначив священник ПЦУ.

    Нагадаємо Генерал Марченко пояснив складність звільнення Херсона. Також ЗСУ просунулися в бік Херсону та мають тактичні успіхи.

    Найсвіжіше

    Популярне