Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Дорадчий орган Євросоюзу підтримав надання Україні статусу кандидата

    Профільний європейський комітет ухвалив резолюцію на підтримку надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

    Про це повідомляє Європейський економічний і соціальний комітет (ЄЕСК).

    «ЄЕСК закликає Європейську раду надати Україні статус кандидата на членство в ЄС на засіданні 23-24 червня 2022 року. Статус України має бути надано без шкоди для поточного процесу вступу Західних Балкан», – йдеться на сайті профільного комітету.

    Також ЄЕСК виступає за введення в дію системи поступових кроків інтеграції на основі виконання acquis communitaire.

    У комітеті ЄЕСК висловили солідарність з Україною та українським народом.

    Крім цього, у Європейському економічному комітеті, щоб запобігти повному знищенню української економіки будуть добиватись негайної європейської та міжнародної фінансової допомоги.

    «Необхідно надати фінансову підтримку для підтримки малого та середнього бізнесу, українських фермерів для майбутнього врожаю та українського громадянського суспільства, включаючи організації роботодавців і профспілки, з метою забезпечення їх повної працездатності під час війни», – зазначили в комітеті.

    Європейський соціально-економічний комітет – це дорадчий орган Європейського Союзу, який був створений, щоб забезпечити представництво інтересів різних економічних і соціальних груп.

    Додамо, що 17 червня очікується висновок Єврокомісії щодо заявок України, Грузії та Молдови на вступ до ЄС.

    Нагадаємо, ЄС стоїть на порозі історичного рішення щодо членства України в ЄС.

    Найсвіжіше

    Популярне