П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Запорізький Московський патріархат на чолі з митрополитом Лукою закотив п’янку на честь РПЦ

    9 червня митрополит “УПЦ” у Запоріжжі Лука (Коваленко) разом із найбільш наближеними до нього священниками-любителями «руского міра» відзначали День пам’яті Луки Кримського і піднімали чарки за єдність з РПЦ.

    Про це пише військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

    “Коли ллється кров захисників України… Запорізька єпархія Московського патріархату на чолі з митрополитом Лукою непогано так відгуляла в ресторані. 9 червня Лука разом із найбільш наближеними до нього священниками-любителями «руского міра» відзначали День пам’яті Луки Кримського (духовного покровителя Луки) у ресторані «Мануфактура Розенталь». Цікаво, що День пам’яті Луки Кримського святкується 11 червня, а бухати «слуги Божі» чомусь вирішили саме 9 числа”, – пише експерт.

    За словами Коваленка, причина до банального проста: Луці наплювати на свого духовного покровителя Луку Кримського, інакше він провів би цей захід саме 11 червня, чого не скажеш про відзначення входження Кримських єпархій “УПЦ” до складу Російської православної церкви.

    “Примітно, що, переважно, тости під час «духовного» застілля піднімалися саме на підтримку єдності з РПЦ. Московський патріархат – ракова пухлина на тілі України, яку давно настав час видалити хірургічним шляхом”, – підсумував Олександр Коваленко.

    Найсвіжіше

    Популярне